• info@purplehorsecoaching.nl
  • 06 - 41932944

Referenties

19-09-2015: Via via kwam ik bij Monique terecht. Ik heb zelf altijd paardgereden en ken de kracht van de paarden. Toen ik in de bak met dat enorme grote paard stond, overviel me ineens een grote angst. Ik zat dus duidelijk teveel in mijn hoofd en niet in mijn gevoel. Het paard voelde dat en negeerde me volledig. Dat gebeurde in mijn gevoel vaker; ik voelde me niet gehoord en niet gezien! Kortom tijd om mezelf zichtbaar te maken! Na rustig geworden te zijn, gaf Monique aan dat ik best de zweep (die in de bak lag) mocht gebruiken. Niet om te slaan, maar om het paard de richting aan te geven die jij wenst. En inderdaad het paard kwam in beweging, draafde door de bak, daarna ook zonder zweep, maar op mijn stem. Tot stilstand gekomen, liep het paard naar me toe. Beet daarna zachtjes in mijn handen. Voor mij een teken om van me af te bijten en om mijn tanden te zetten in waar ik in geloof, maar dan moet ik wel in beweging komen en DOEN! Intussen ben ik een aantal maanden verder en in beweging gekomen en ik laat mezelf horen en zien! De energie stroom weer en er gebeuren mooie dingen waar ik enorm blij van word. Ik vond het een eye opener. En Monique heeft dit alles perfect begeleid! Dank daarvoor Monique.!!!

08-09 2015: Mijn allereerste keer met een paardencoach sessie. Geheel onbevangen, niet wetend wat te verwachten ging ik de bak in. Van te voren een kort gesprekje met Monique, mijn coach voor deze sessie. Ik vond het enorm confronterend om deze grote spiegel voorgeschoteld te krijgen. Ik stond versteld van het feit dat een paard je zo feilloos kan spiegelen. Ik was mij niet bewust dat ik overkom zoals mij voorgespiegeld werd, maar ik herkende het absoluut. Deze spiegel is het begin voor mij om hier iets mee te doen. Monique gaat op een heel integere wijze om met de spiegel die voorgehouden wordt en tijdens het gesprek wordt er veel duidelijk. Ik ben heel blij dat ik deze sessie heb mogen doen, het heeft mij aan het denken gezet om bepaalde dingen anders te benaderen. Dank je wel Monique!!! En ik kom echt nog een keer!!!

29-12-2014: Ik had een afspraak met Monique gemaakt om een sessie “coachen met paarden” te doen met mijn zoon van 11 jaar met down syndroom. De eerste keer dat ik ernaartoe reed wist ik nog niet goed wat ik kon verwachten. Hoe gaat Renzo (mijn zoon) reageren en hoe zal het paard reageren? Eenmaal bezig was het al snel duidelijk. Het paard gaf duidelijk aan hoeveel spanning er in Renzo zijn lijf zat en hoe onzeker hij was. Dit was eigenlijk een bevestiging voor mij. Het was al snel teveel voor Renzo dus haalde Monique hem uit zijn onzekere situatie. Wonder boven wonder liep Renzo aan het einde van de eerste sessie met een paard van 1,80 meter die geheel ontspannen naast Renzo liep. De tweede en derde sessie liepen zo goed. Ik zag Renzo groeien qua zelfvertrouwen doordat hij het paard leidde en Monique gaf tips wat betreft Renzo. Ik dacht altijd dat hij veel aankon maar door deze sessie zijn mijn ogen open gegaan. Ik heb gemerkt dat ik te vaak over Renzo zijn grens heen ben gegaan en dat hij daardoor niet zal groeien in zijn zelfvertrouwen. Niet alleen Renzo is gegroeid in zijn zelfvertrouwen maar ik heb er ook veel aan gehad. Kortom, missie geslaagd.